Film och redigering: Casper Wijlhuizen

En upplevelsevandring i ljus, skuggor, speglingar, mjukt, hårt, skrovligt, kallt, varmt, tungt och luftigt i kroppens klanger. Landskap där kroppen och rummet får hitta en egen rytm att andas tillsammans. Rum att utforska, röras vid, förundras av, förändras i och vibrera mot. Ett nära varande i ett förhöjt nu.

För barn och vuxna i alla åldrar och med olika förmågor.

Jag är tid, jag är rum – En sinnlig upptäcktsresa har arbetats fram utifrån en nära samarbetsprocess med barn och pedagoger på Korrebäckens specialförskola i Malmö hösten 2019. Föreställningen hade premiär i månadsskiftet februari/mars, precis innan coronautbrottet. Uttrycket är taktilt, visuellt och auditivt, helt utan ord. Endast 15 besökare per föreställning. Finns att boka för turné hösten 2021 och våren 2022. Vi är oerhört tacksamma för den fantastiskt fina respons vi fått från barn, elever inom grundsärskola och pedagoger som tagit del av upplevelsen.

Mycket bra föreställning!! Hoppas på fler uppsättningar så många fler barn kan uppleva detta fantastiska sinnesrum!!

En otrolig upplevelse fylld med olika känslor. Under hela upplevelsen tänkte jag på vår jord, mänskligheten och hållbar utveckling.

Till föreställningen finns ett tryckt inspirationsmaterial som delas ut till alla barn, unga och vuxna som tar del av upplevelsen. Syftet är att delge samarbetsprocessen med barnen på Korrebäckens specialförskola och på så sätt väcka nya idéer och prövande inom pedagogiska verksamheter eller hemma. Materialet finns att ladda ner nedan:

Inspirationshäfte och Affisch med frågekarta

Grafisk form: Erik Rask
Texter: Ellen Spens

Medverkande från Kollaborativet: Marta Cicionesi (scenograf), Lisbeth Hagerman (koreograf/dansare), Claudia Heinrichs (scenografiassistent inom processen med Korrebäckens förskola), Dana Lötberg (ljussättare inom processen med Korrebäckens förskola), Chiara Pellizzer (kostym- och textilkonstnär), Erik Rask (ljuddesigner och grafisk formgivare), Ellen Spens (scenkonstnär och projektledare), Casper Wijlhuizen (ljussättare). 

Med stöd från: Svenska Postkodstiftelsen, Kulturrådet, Region Skåne och Crafoordska stiftelsen.