Välkomna på bokrelease för Kollaborativets antologi Jag är tid jag är rum – 18 feb kl 16-18 på Inkonst i Malmö

Vad är det att uppleva konst? Var i kroppen pågår själva förnimmelsen? I hjärnan, i örat, i handflatan? Vad är sinnligt kunskapande? Och på vilket sätt är konsten besläktad med leken? Det är några av frågorna som Kollaborativet och inbjudna skribenter utforskar i antologin Jag är tid jag är rum. Med sina skilda perspektiv har texterna i antologin gemensamt att de pockar på läsarens uppmärksamhet och uppmanar till att skifta utkikspunkt. Bara därifrån går det att förnimma det tidigare okända, få syn på det tidigare icke sedda, tänka det tidigare icke tänkta. Hedvig Ljungar (red)
Datum: Lördag 18 februari Tid: Kl 16.00-18.00 Plats: Inkonst Adress: Bergsgatan 29, Malmö. Dörrarna öppnas kl 16.00 och vi bjuder på dryck och tilltugg. Antologin finns att köpa på plats! Fri entré och ingen föranmälan krävs. Lokalen är tillgänglig och arrangemanget teckenspråkstolkas.
Antologin innehåller texter från Fanny Ambjörnsson (Professor i genusvetenskap vid Stockholms universitet & författare), Jonna Bornemark (Professor i filosofi vid Södertörns högskola & författare), Helena Dahlberg (Docent & lektor i idéhistoria vid Göteborgs universitet & Feldenkraispedagog), Ylva Gislén (författare, översättare & oavlönad docent i konstnärlig forskning vid Lunds universitet), Liselott Mariett Olsson (Docent i pedagogik vid Malmö universitet), Herman Müntzing (Ljudkonstnär Kollaborativet), Tove Mörkberg (Kulturpedagog & författare), Ellen Spens (Scenkonstnär Kollaborativet), Erika Svantesson (Trefaldig funkisförälder, forskningskommunikatör & utbildad stödpedagog) och Hedvig Ljungar (red.) Grafisk formgivning av hela boken: Erik Rask. Engelsk översättning: Katarina Trodden
Program
Pågår mellan 16.20-17.40
- Introduktion och bakgrund till antologin Jag är tid jag är rum av Hedvig Ljungar, redaktör och Ellen Spens från Kollaborativet
- Tystnad ljud rörelse med Kollaborativet
- Tove Mörkberg läser sin text Om Stella ur antologin
- Hedvig Ljungar i samtal med Tove Mörkberg, Ylva Gislén samt Erik Rask, Ellen Spens och Herman Müntzing från Kollaborativet.
- Jonna Bornemark på länk Om den sinnliga revolutionen
Rummet kommer att erbjuda möjlighet att ta del av material som används i våra sinnliga scenkonstupplevelser och alla oavsett ålder, språk eller funktion är välkomna att känna sig hemma.
Varmt välkomna! Önskar Kollaborativet

Välkomna på scenkonstfrukost fredag 17 feb kl 8.30-10.00 på Teatercentrum Södra med oss som gäster!
Kollaborativet skapar sinnliga scenkonstupplevelser som syftar till att nå många – oavsett språk, ålder eller funktion. Uttrycket är taktilt, visuellt och auditivt, bortom orden.
Under Scenkonstfrukosten vill vi gärna berätta om våra medskapande arbetsprocesser med barn och unga med funktionsvariationer och hur dessa processer lägger grunden för våra sceniska produktioner och blir avgörande för det konstnärliga uttrycket. I samtalet delger hur vi har arbetat de senaste åren samt vilka processer som är aktuella i den nära framtiden. Vi kommer även berätta om antologin Jag är tid, jag är rum som har release 18 februari. I den medverkar de forskare som vi för en dialog inom vår verksamhet. Dessutom kort info om initiativet PERCEPTION – Skånes nätverk för inkluderande scenkonst.
Medverkar från Kollaborativet: Ellen Spens & Herman Müntzing
På Scenkonstfrukostarna samlas arrangörer och tjänstepersoner från branschen samt kulturaktörer och även dig som inte jobbar i branschen, men är intresserad av kultur, för att en fredagsmorgon i månaden möta en teater som delar med sig av sitt arbete. Det ges även utrymme till samtal och frågor. Teatercentrum Södra arrangerar och bjuder på frukost.
Datum: 17 januari
Plats: Teatercentrum, Bergsgatan 29, Malmö
Tid: 8.30-10.00
Inbjuden gäst: Kollaborativet
Anmälan till Emily: emily.wilson@teatercentrum.se
Verksamheten fortsätter 2023!
Vi är glada och tacksamma att kunna meddela att vi innan jul beviljats 1,8 miljoner från Kulturrådet – Förstärkt stöd i skolan. Vi har även fått beslut under januari att vi beviljats Verksamhetsstöd från Region Skåne och Malmö Stad för 2023.

TACK alla samarbetsparter under 2022!
Alma Löv Unexpected Museum of Art, Barbacka kulturhus, Bibu Scenkonstbiennal, Blå Stället kulturhus, Danscentrum Syd, Dunkers kulturhus, Förvaltningen för kulturutveckling, Folkteatern Gävleborg, Fritt Spelrum, Göteborgs kulturförvaltning, Göteborgs Konsthall, Eldorado, Helsingborg Kulturförvaltning, Hudiksvalls kommun, Inkonst, Kristianstads kommun, Lunds kommun, Kulturcentrum Skåne, Malmöfestivalen, Rehab Kultur, Pedagogisk Inspiration och Grundskoleförvaltningen Malmö, Musikhögskolan i Malmö, Riksteatern Värmland, Scenkonstbiennalen i Västerås, Scen:se, Skånes Dansteater, Sunne kommun, Universell Scenkonst, Unga Klara, Uppsala Stadsbibliotek, Kultur på Recept, Smooth: Educational Common Spaces och Malmö Universitet samt en hel rad frilansande scenkonstnärer. Varmt tack till er alla!
Tack till Stor Studio, Karavan och Potato Potato i Malmö för trivsamma lokaler och oumbärliga lagerrum!
Tack till redaktör Hedvig Ljungar och översättare Katarina Trodden för arbetet med vår antologi! Tack till Martin Möller för film och dokumentation! Tack till vår referensgrupp – Tove Mörkberg, Erika Svantesson, Frank Karlsson och Claudia Romero Larsson! Tack till Fanny Ambjörnsson, Jonna Bornemark, Helena Dahlberg, Ylva Gislén och Liselott Mariett Olsson för viktiga samtal under året!
Tack till Kulturrådet, Svenska Postkodstiftelsen och Region Skåne för att ni möjliggjort all verksamhet!