Att mötas i en rörelse, ett räfflat rispande, en ullig smekning eller spegling av guld. Att mötas i ett rum där ytor, linjer och punkter kan utforskas med kroppens olika sinnen. Att mötas i en upplevelse där var och en får bli sin egen berättelse i ett gemensamt skeende som skapas i stunden. 

Spiralens mitt är en upplevelse där vi söker lämna plats för det vi inte visste skulle hända men som ändå uppstår. En upplevelse som sträcker sig mot det okända, för att där vila. Ett försök att bekräfta det här och nu som är unikt men som ändå tillhör vår gemensamma rörelse i tid och rum. 

Grafisk form: Erik Rask

Vi har utformat Spiralens mitt i en nära samarbetsprocess med elever och pedagoger på Mellanhedsskolans grundsärskola i Malmö, hösten 2020.

Spiralens mitt har premiärMalmö Konsthall, C-salen efter påsk 2021. Under våren kommer vi endast kunna ta emot förbokade elevgrupper från grundsärskolorna i Malmö. Vår förhoppning är att kunna hålla öppet för allmänheten under hösten 2021 på Malmö Konsthall. Mer info om spelperiod kommer inom kort!

Spiralens mitt finns att boka för turné hösten 2021 och våren 2022.

Medverkande från Kollaborativet:

Marta Cicionesi (scenograf), Herman Müntzing (ljudkonstnär), Lisbeth Hagerman (koreograf och dansare), Chiara Pellizzer (kostym- och textilkonstnär), Erik Rask (ljuddesigner och grafisk formgivare), Ellen Spens (scenkonstnär), Casper Wijlhuizen (ljussättare) 

Med stöd från: Svenska Postkodstiftelsen, Region Skåne, Sparbanksstiftelsen Skåne.