Att mötas i en rörelse, ett räfflat rispande, en ullig smekning eller spegling av guld. Att mötas i ett gemensamt skeende där var och en får bli sin egen berättelse.

Spiralens mitt är en upplevelse där vi söker lämna plats för det vi inte visste skulle hända men som ändå uppstår. En upplevelse som sträcker sig mot det okända, för att där vila. Ett försök att bekräfta det här och nu som är unikt men som ändå tillhör vår gemensamma rörelse i tid och rum. 

Vi har utformat Spiralens mitt i en nära samarbetsprocess med elever och pedagoger på Mellanhedsskolans grundsärskola i Malmö, hösten 2020.

Spiralens mitt hade premiär på Malmö Konsthall, i C-salen, våren 2021. 3-15 december väntar en ny period på Malmö Konsthall. För fler kommande spelplatser se vårt kalendarium. Spiralens mitt finns att boka för turné våren och hösten 2022.

Medverkande från Kollaborativet: Marta Cicionesi (scenograf), Herman Müntzing (ljudkonstnär), Lisbeth Hagerman (koreograf och dansare), Chiara Pellizzer (kostym- och textilkonstnär), Erik Rask (ljuddesigner och grafisk formgivare), Ellen Spens (scenkonstnär), Casper Wijlhuizen (ljussättare) 

Med stöd från: Svenska Postkodstiftelsen, Region Skåne, Sparbanksstiftelsen Skåne.

Grafisk form: Erik Rask
Foto: Casper Wijlhuizen // Marta Cicionesi